Az érzelmi intelligencia képességei és készségei között az egyik legfontosabb készsége a kommunikáció. Mi egyedülállóan arra törekszünk, hogy az érzelmi intelligencia  fontos, és kihagyhatatlan elemeivel együtt mutassuk be a különböző személyiségtípusok kommunikációját, konfliktus- és stresszkezelését.

Ismerd meg az egyik legjobb módszert partnered megértéséhez és befolyásolásához!

Meg tudod különböztetni a vizuális, az auditív és a kinesztetikus típusú embereket? Vagy nem is tudtál róla, hogy ilyen típusú emberek is vannak? Akkor most ebből az anyagból megismerheted, hogy mi jellemző ezekre az emberekre, és milyen szavakkal közelíts feléjük, a jobb megértés érdekében.

Iratkozz fel és töltsd le A stresszcsökkentés módszerei című INGYENES ebook-ot, ahol erről a módszerről is olvashatsz!

“Az első, amit megtanulunk, a kommunikáció. S az idő múlásával bizonyos értelemben egyre jobban csináljuk. Furcsamód azonban, ahogy felnövünk, kezdődnek a zavarok. Néha csak a szavak hiányoznak, vagy elfelejt az ember valamit. Máskor zavarba jön, a kínos helyzet beléfojtja a szót. Minél több szót ismerünk, annál nehezebb megfelelően használnunk őket.”

(Sara Rattaro)

“Furcsamód azonban, ahogy felnövünk, kezdődnek a zavarok” – Ki ért egyet ezzel a mondattal? Én nagyon. Kislánykoromban be nem állt a szám, folyton fecsegtem. Bátor voltam és nem gondolkoztam azon, hogy megválogassam a szavaimat. Felnőtt koromra viszont már éreztem, hogy minden szavamnak jelentősége, sőt tétje van. Talán ezzel nem vagyok egyedül. Az ember életében jönnek-mennek a különböző megoldásra váró helyzetek, amikor nagyon jól jönne, ha mesterei lennénk a szavaknak. Van amikor egy konfliktust kell ügyesen kezelnünk, a munkahelyi zaklatásokat kell kivédenünk, és van amikor az indulatainkat kell megfelelően lecsillapítanunk. Számtalan olyan eset adódik például, amikor nem tudunk NEM-et mondani a főnökünknek, vagy egy barátunknak, és ezért folyamatosan rágódunk dolgokon, stresszben élünk hetekig. Az ilyen stresszes helyzetekre bizonyítottan szuper kommunikációs technikák léteznek. Biztosíthatlak, hogy hasznos információkat fogsz itt találni, legyél tanuló, szülő, kapcsolatban élő, üzleti vállalkozó, marketinges, értékesítő, tanár, beosztott, vagy főnök. Minden kapcsolat lényege a kommunikáció, de nem mindegy kinek, mit, és hogyan mondunk? Mennyivel könnyebb volna, ha ismernénk a beszélgető partnerünket, és azt is tudnánk mikor hogy cselekszik, mit fog válaszolni, vagy hogy fog viselkedni egy adott helyzetben? Ha könnyebben megoldanánk a konfliktusokat és nagyobb hatással lehetnénk a másikra? Ne stresszelj tovább, inkább legyél mestere a szavaknak, a belső- és külső kommunikációdnak, és a velejáró előnyös viselkedésnek. Ismerd meg azokat a speciális módszereket, ami segítségedre lesz abban, hogy a munkahelyeden és a magánéletben is képes legyél eredményesen, és hatékonyan kommunikálni a különböző típusú emberekkel. Velünk egy jól működő személyiségtipusokat azonosító módszer segítségével fejlesztheted az érzelmi intelligencia kompetenciáival együtt a kommunikációs készségeket is.

Pin It on Pinterest

Share This